Gezocht voor snelle indiensttreding: begeleider (M/V) sociaal restaurant 19u tot 22,8u/week

Dringend gezocht voor vervangingsopdracht: sterke begeleider in ons sociaal restaurant

22 februari 2019, door Freya

Functie

We zoeken een begeleider sociaal restaurant.

Hieronder volgen de hoofdtaken van je werk, zonder dat dit een volledige opsomming is.

  • Begeleiden en in goede banen leiden van de werking van sociaal restaurant: ondersteunen van mensen en organisatie van de werkvloer.
  • Het aansturen van een diverse groep maatschappelijk kwetsbare mensen op de werkvloer met oog voor de hele persoon en zijn context én het werk.
  • Individuele opvolging van doelgroepmedewerkers (LDE/arbeidszorg/vrijwilligers) met functionerings/POP-gesprekken & verbonden administratie.
  • Actieve deelname aan teamvergaderingen en intervisie.
  • Opvolging maatregelen inzake voedselveiligheid (FAVV)
  • Opvolging van teambezetting & aanwezigheden

Je maakt deel uit van de RuimteVaart, een vereniging waar armen het woord nemen, waarin er een gezinswerking, sociaal restaurant, een ploeg energiesnoeiers, een groen- en een cultuurproject is. We nodigen uit naar elkaars werkingen, hebben regelmatig overleg en werken thematisch over de werkingen heen.

Profiel
Persoonlijke en professionele houding

Je kan samen werken met een diverse groep aan mensen vanuit een basishouding van respect en gelijkwaardigheid. Je hebt voeling met mensen in het algemeen, en met het leven van mensen in armoede en van vluchtelingen in het bijzonder.

Je werkt participatief, maar je bent ook sterk in leiding geven in de context van een werkvloer.

Je hebt een zoekende houding en kan om met innovatief werken. Je bent in staat te reflecteren over je begeleidershouding.

Competenties

Je bent een sterke begeleider op de werkvloer. Je kan duidelijk leiding geven, maar ook enthousiasmeren. Je hebt kaders en feeling voor het procesmatig en participatief werken met een diverse groep kwetsbare werknemers. Je hebt oog voor ideeën, goesting en passies van jouw team en weet deze te integreren in het dagelijkse gebeuren waar mogelijk. Ook je eigen passies kunnen inspirerend zijn.

Je bent in staat een vertrouwensband aan te gaan en te verdiepen, telkens opnieuw, met volwassenen die vaak gekwetst zijn geweest. Jouw kennis en kaders op vlak van groepswerking, armoede, diversiteit, trauma en/of de vluchtelingenthematiek helpen jou hierbij.

Je hebt feeling met koken en gezonde voeding.

Je kan bewuste afwegingen maken tussen het taakgerichte en procesgerichte werk, het individuele en groepsmatig werken. Je bent hierin expliciet een teamwerker en kan je keuzes motiveren en samen afwegen met de collega’s en de coördinator.

Je Nederlands is verzorgd. Je kan je Nederlandse taal op een bewuste en verzorgde manier aanpassen aan je publiek. Andere talen zijn een plus (Engels, Frans, Arabisch, …).

Administratie inzake bestellingen, aanwezigheden, klantengegevens maakt deel uit van je functie en vormt voor jou geen uitdaging.

Formele vereisten
Bachelor diploma in pedagogische of psychologische richting, of gelijkwaardig door aantoonbare ervaring. Je hebt minstens 3 jaar ervaring in het begeleiden van kwetsbare personen.

Aanbod
Een vervangingscontract voor 19 tot 22,8u/week. Voorziene startdatum : zo snel mogelijk.

Verloning volgens PC 329 max niveau B1C van de sociaal-culturele sector. Max. 10 jaar anciënniteit.

Fietsvergoeding

Een boeiende werkomgeving in een kleine visiegedreven organisatie, veel vrijheid/verantwoordelijkheid, een afwisselende job in een toffe en superdiverse organisatie.

Procedure
Interesse? Bezorg zo snel mogelijk een motivatie met CV per email op volgend adres: sollicitatie.deruimtevaart@gmail.com.