Nieuws van De Ruimtevaart

NIEUW! WISPERcursussen voor & in & met de RuimteVaart

Hou je van tekenen of schrijven? Of gewoon veel goesting om te tekenen & schrijven in kleine groep maar moeite om aan te sluiten bij een cursus elders? Voor het eerst organiseren we WISPERcursussen op de RuimteVaart!

30 juni 2020
Freya

2 RuimteVaart vacatures: zoek je mee?!

De RuimteVaart zoekt 2 begeleiders voor een versterking van haar werking! Twee boeiende functies staan open: een begeleider (M/V/X) participatie 'buurt & bekendheid' (3/5 VTE) en een begeleider (M/V/X) vrijwilligerswerking duurzaam wonen (3/5 VTE)

20 februari 2020
Freya

Coördinatrice Saskia kiest voor een nieuwe richting: “Maar mijn favoriete kleur is helemaal niet oranje!”

Na 15 jaar verlaat Saskia de RuimteVaart. Jan ging hierover met haar in gesprek.

22 februari 2019
Jan Vermeir

De RuimteVaart zoekt Verantwoordelijke (M/V) personeel, administratie en infrastructuur (19u/week)

De RuimteVaart zoekt iemand met een talent voor administratie. Ervaring in personeelsadministratie en beheer van infrastructuur (opvolging renovaties & kleinere herstellingen) is wat we zoeken. Ben jij die persoon?

21 december 2018
Freya

De RuimteVaart zoekt een Verantwoordelijke armoede en participatie (M/V), 19u/week

Ervaren in het participatief werken met maatschappelijk kwetsbare mensen? Je kan hun concrete vragen en ideeën samen met hen vertalen naar het beleid? Je neemt graag verantwoordelijkheid en overlegt graag met externe actoren? Laat het ons weten!

17 december 2018
Freya

De RuimteVaart op Iedereen Kiest: de woonproblematiek van Leuven

Beste kandidaat-burgemeesters: Wie de sjerp ook krijgt, we houden jullie eraan dat het recht op wonen de volgende legislatuur gegarandeerd wordt!

11 oktober 2018
Saskia

Armoede knelt. Ook in Leuven. Stap met ons mee op 13 oktober. Omdat iedereen het recht heeft om een menswaardig bestaan.

Vraag mee aandacht voor armoede aan de beleidsmakers van morgen, op de vooravond van de verkiezingen. Of neem deel aan een van de vele acties in het kader van de internationale dag tegen armoede.

5 oktober 2018
Freya

SOLIKOOP. De sociale kruideniers in Leuven, Bierbeek en Diest kregen een nieuwe naam!

De sociale kruideniers in Leuven (HAL 5), Bierbeek en Diest wijzigen hun naam en krijgen een nieuw, krachtig en fris logo: Vanaf nu heten ze “SOLIKOOP”.

7 september 2018
Freya

De RuimteVaart zoekt begeleider sociale economie (M/V) 22,8u/week

Met 'Taalvloeren' biedt de RuimteVaart plaats aan nieuwkomers om 'al doende' de Nederlandse taal te leren. Een project dat al veel energie in huis binnenbracht. Ervaren begeleider sociale economie met zin in taalcoaching? Laat het ons weten!

6 augustus 2018
Freya

Aanbod workshop 'Cijfers lezen & interpreteren' met Paula Gorissen. Dinsdag 13 november op de RuimteVaart.

Zit jij ook ongemakkelijk op je stoel als er cijfers besproken worden op de vergadering? Begrijp je nog te weinig van het gesprek met je boekhouder? Deze workshop helpt medewerkers & bestuurders inzicht krijgen in een vzw-jaarrekening & begroting?

25 juni 2018
Freya

Federale Prijs Armoedebestrijding nomineert de RuimteVaart. Geef uw stem aan de gezinnen van de Mobil & RuimteVaart!

De RuimteVaart & de Mobil bieden gezinnen in armoede kansen om samen te spelen, te ontdekken & te groeien. Hiervoor werden we genomineerd door de Federale Prijs Armoedebestrijding. Stem op ons & steun gezinsuitstappen voor wie dit niet zo evident is!

22 mei 2018
Freya

Aan alle RuimteVaart-vrijwilligers: merci! Maar wat betekent vrijwilliger zijn bij de RuimteVaart?

Week van de vrijwilliger. Meer dan reden voor een welgemeende dankjewel aan de hele diverse groep mensen die vrijwillig hun handen uit de mouwen steken bij de RuimteVaart. Een goed moment om het met hen over 'vrijwilliger zijn' te hebben!

6 maart 2018
Jan Vermeir - Freya

De RuimteVaart opent mee de nieuwe Sociale Kruidenier in HAL 5, Kessel-Lo. Openingsfeest nu zondag 10 september.

Ruim 7 jaar geleden startten we met een aanbod van gezonde voeding voor mensen in armoede. Intussen werd hard aan de groei van sociale kruidenier in Leuven gewerkt. Nu zondag openen we mee een nieuwe vestiging in HAL5. Kom ook kijken en steun ons!

4 september 2017
Freya

Moo Laforce: “Maak de mensen hun geest vrij met kunst en cultuur”

Wie kent Moo niet? En toch ... Het verhaal van deze oud-studente Lichamelijke Opvoeding die ‘on-gewoon’ verder keek dan armoede, en er iets aan durfde te doen.

10 augustus 2017
Jan Vermeir

Vogels spotten, plantjes oogsten, vogelverschrikkers maken en taart eten: een woensdagnamiddag in de buurtmoestuin

Vorige woensdag weer een leuke Wijland-activiteit bij de RuimteVaart. Plaats van afspraak: de buurtmoestuin. Een ideale namiddag voor ouder en kind!

12 juni 2017
Michelle

Couscous à la Fatima

Op vraag van een bezoeker hebben Fatima en haar collega’s vanmiddag haar lekkere couscous met kip klaargemaakt in het restaurant. Op ons suggestieblad kunnen bezoekers een gerecht aanvragen dat ze lekker vinden. Vandaag was het Fatima's gerecht!

2 juni 2017
Michelle

Opening van het sluispark op 30 april. Creativiteit, cultuur en ontspanning waren verzekerd!

Zondag 30 april vond de opening van het Sluispark plaats. De RuimteVaart verzorgde hierbij verschillende activiteiten. Zowel de gezinswerking, het sociaal artistiek atelier als de medewerkers van de buurmoestuin zorgden voor een actief aanbod.

8 mei 2017
Michelle

Capoeira op Wijland. Een namiddag vol dans, acrobatie en muziek. Voor jong en oud!

Capoeira op het programma bij de gezinswerking. Ideaal om kinderen en ouders ook tijdens de paasvakantie samen te laten spelen. Instructeur Golfinho leerde hen de kneepjes van het vak. Een namiddag vol dans, acrobatie. Doe je volgende keer ook mee?

25 april 2017
Michelle

"Kunst is buiten de lijntjes kleuren".

Het sociaal artistiek atelier van de RuimteVaart tenmidde van hun project ‘vaartvaastparada ’. Deze week gingen ook onze bezoekers en medewerkers aan de slag met de ridderfiguren van Vaast Colson, een Antwerps kunstenaar.

21 april 2017
Michelle

Christine Dupont, vrijwilliger en bestuurslid bij de RuimteVaart: "Ik ben een serieuze he".

"De RuimteVaart is een toffe ploeg, en verzet grenzen” ... Christine is lid van de Raad van Bestuur én vrijwilliger, maar wat is haar verhaal?

7 april 2017
Jan Vermeir

L'étude (nu slaat de chaos toe) of hoe RuimteVaart-vrouwen Jessa Wildemeersch, Sofie Palmers & Sien Eggers inspireerden

Voor actrices Jessa Wildemeersch, Sofie Palmers en Sien Eggers gaat morgen de première door van L'étude (nu slaat de chaos toe). Een studie over man-vrouwrollen vooraf bracht hen bij vrouwen van de RuimteVaart voor een inspirerend gesprek.

16 maart 2017
Freya

Restaurantvrijwilliger Bruno maakt zijn droom waar. 4 maanden in Peru. Machu Picchu here he comes!

De RuimteVaart is trots op onze keukenpiet Bruno! Hij droomde ervan om in Peru te reizen en de Machu Picchu te ervaren. Welnu. Hij reist op dit moment in Peru. Chapeau! Een verhaal dat we graag delen, zeker in de week van de vrijwilliger.

10 maart 2017
Jan Vermeir, Cathelijne & Freya

De vroege lente doet groene vingers kriebelen: ook in de buurtmoestuin van het Kathelijnepark.

Vorig jaar toverden een enthousiaste groep buurtbewoners, samen met jongerenorganisatie Arktos en de RuimteVaart het Kathelijnepark om tot een gezellige buurtmoestuin. Voel jij het ook kriebelen? Kom en doe mee!

16 februari 2017
Freya

Soroptimist Leuven steunt ons sociaal restaurant opnieuw voor een periode van 5 jaar!

Soroptimist Leuven besloot ons sociaal restaurant opnieuw voor een periode van 5 jaar financieel te ondersteunen. Een prachtig voorgezet engagement!

19 januari 2017
Freya

De RuimteVaart & BW Pastya: winnaar van de eerste Megafoon van Oikonde Leuven vzw!

Ruimte maken voor mensen over sectorgrenzen van armoede en geestelijke gezondheid heen. Daarvoor ontving de RuimteVaart met BW Pastya 'De Megafoon': een onderscheiding om op bijzondere wijze bij te dragen aan een meer zorgzame samenleving.

13 januari 2017
Freya

Maak een vuist tegen armoede en bestel een solidair winkelpakket

Steun de winkelpunten van CVBAso Sociale Kruidenier Vlaams-Brabant en bestel een solidair winkelpakket! Hoe meer pakketten besteld worden, hoe meer we duurdere winkelproducten betaalbaar kunnen aanbieden aan onze klanten.

10 januari 2017
Freya

Warmste weektijd ook bij de RuimteVaart en onze vrienden

Gisteren gezelligheid troef in de RuimteVaart met Sweets, bubbles & Music in de RuimteVaart. Genieten geblazen voor't goeie doel! Na Bridge for Life, was er ook het Geefplein/Repair Café en deze week nog koffie drinken geblazen in Noordoever.

19 december 2016
Freya

Zondag 18 december : Sweets, bubbles & music in de RuimteVaart!

De Warmste Week komt er aan. De RuimteVaart doet ook mee. Jij ook? Kom en steun ons op 18 december van 14u tot 18u. Een dessertenbuffet, cavabar en live muziek van Pilod en de Arkonauten bieden voor elk wat wils!

5 december 2016
Freya

Het LEA atelier van de RuimteVaart bezig zien in Liaison Publiek? Het kan: van 9 tot 14 december in Opek!

Voor de tweede keer op rij neemt het atelier LEA van de RuimteVaart deel aan het Leuvense sociaal-artistiek festival 'Liaison Publiek'. Kunstenaar Fred Bervoets wist hen te inspireren. Laat u verrassen door het beeldende resultaat!

29 november 2016
Freya

Carrefour Korbeek-Lo steunt ons sociaal restaurant: Jij ook?

Wil je mee zorgen voor nieuwe inrichting & keukenmateriaal in ons restaurant? Doe mee aan de solidariteitsklik van Carrefour!

17 november 2016
Freya