Ga verder naar de inhoud

2 begeleiders (V/X/M) gezocht voor ons sociaal restaurant ! (60% onbepaalde duur en 80% functie tot eind 2025, mogelijk verlengbaar)

15 april 2024, door Freya en Liliane

Na 14 jaar gaat restaurant begeleider Ria met pensioen. Begeleider Toon gaat terug dichter bij huis aan de slag. Dus zoeken begeleider Kristof en ons team twee fijne nieuwe collega's om dit top-team verder te zetten!

Waarom solliciteren?

Restaurant medewerker Liliane legt uit waarom je een job als restaurant begeleider bij De RuimteVaart best niet aan je laat voorbijgaan:

Het is een gezellige plek, met veel fijne collega's die een goed team vormen met mensen van overal en gerechten met smaken van overal. Er wordt veel plezier gemaakt, maar ook hard gewerkt. Hou je van een afwisselende job en kan je niet goed 'op je lui gat zitten'? Dan is dit iets voor jou!

Restaurant team

Functie

De ‘begeleider sociaal restaurant’ is verantwoordelijk voor de deelwerking ‘voeding en ontmoeting’, samen met een collega-begeleider. Dagelijks stuurt de begeleider een divers team van 10 medewerkers (vrijwillige en betaalde krachten) aan om een warme lunch te voorzien voor gemiddeld 70 personen.

De ‘begeleider sociaal restaurant’ staat in voor een vlotte dagelijkse werking van het restaurant en voor de werving, participatieve aansturing, ondersteuning en functioneringsopvolging van de medewerkers.

De ‘begeleider sociaal restaurant’ vormt ook de schakel tussen onthaal, vragen van bezoekers en het verdere begeleidersteam.

Hieronder volgen de hoofdtaken van het werk, zonder dat dit een volledige opsomming is:

- Een diverse groep medewerkers (betaalde en vrijwillige krachten) met maatschappelijk kwetsbaar profiel aansturen. Dit omvat selectie, functioneringsopvolging en ondersteuning in het bredere kader van onze integrale armoedewerking.

- De dagelijkse organisatie van het sociaal restaurant in goede banen leiden. Dit omvat de participatieve taakverdeling en aansturing van het team, alsook de verantwoordelijkheid over bestellingen, voorraadbeheer, voedselveiligheid, onderhoud en klantentevredenheid.

- Begeleiding van taalvloer-vrijwilligers: taalkansen ondersteunen op de werkvloer voor vrijwilligers die nieuw in België zijn (naast Nederlandse les bij Ligo/andere organisaties).

- Een warm onthaal verzekeren voor de bezoekers van ons sociaal restaurant. Dit omvat het bewaken van een warme sfeer in het restaurant, aanspreekbaar zijn voor bezoekers en contact met begeleiders uit andere deelwerkingen bij vragen of ideeën die verder gaan dan het restaurant gebeuren.

- Actief deel uitmaken van het begeleidersteam van De RuimteVaart. Dit omvat mee de strategie van De RuimteVaart vormgeven en uitdragen, actieve deelname aan overleg en organisatie-brede initiatieven.

Oktober 2022

Wie wij zoeken?

Profiel
Persoonlijke en professionele houding

De ‘begeleider sociaal restaurant’:

- kan samenwerken met een diverse groep mensen vanuit een basishouding van respect en gelijkwaardigheid. De begeleider heeft voeling met mensen in het algemeen en met het leven van mensen in armoede,

- werkt participatief, maar is ook sterk in leiding geven in de context van een werkvloer,

- heeft een zoekende houding en is bereid te reflecteren over de eigen begeleidershouding,

- kan zelfstandig werken en tegelijk sterk samenwerken in team,

- is sterk in planning.

Competenties

De ‘begeleider sociaal restaurant’:

- is een sterke begeleider op de werkvloer en beschikt over kaders en feeling voor het procesmatig en participatief werken met een diverse groep kwetsbare werknemers. De begeleider heeft oog voor ideeën, goesting en passies van medewerkers en weet deze te integreren in het dagelijkse gebeuren waar mogelijk. Ook eigen passies kunnen inspirerend zijn.

- kan een vertrouwensband aangaan en verdiepen en zorgt voor een houvast. De begeleider beschikt hiertoe over kennis en kaders op vlak van groepswerking, armoede en diversiteit.

- heeft kaders voor functioneringsopvolging van medewerkers in het team.

- kan een bewuste afweging maken tussen het taakgerichte en procesgerichte werk, het individuele en groepsmatig werken. De begeleider is hierin expliciet een teamwerker en kan keuzes motiveren en samen afwegen met de collega’s en de coördinator.

- heeft feeling voor koken en gezonde voeding en kan een ploeg begeleiden bij het koken voor een grote bezoekersgroep.

- is stressbestendig onder andere tijdens een drukke middagshift.

Formele vereisten
Bachelor diploma in pedagogische of psychologische richting, sociaal werk of aantoonbare ervaring in het begeleiden van kwetsbare groepen.

Wat wij bieden?

Een deeltijdse functie (60%) van onbepaalde duur en een deeltijdse functie (80%) tot eind 2025 (mogelijk verlengbaar afhankelijk van subsidies);

Voor beide functies plannen we indiensttreding in augustus-september '24.

Verloning volgens PC 329 max niveau B1C van de sociaal-culturele sector. Maximum overname van 10 jaar anciënniteit, o.b.v. relevante ervaring.

Systeem van collectieve arbeidsduurvermindering waarbij de arbeidsduur vermindert van 38 uur/week naar 36 uur/week, met behoud van loon. De arbeidsduurvermindering wordt toegekend door middel van 12 arbeidsduurverminderingsdagen (adv-dagen) op jaarbasis volgens de tewerkstellingsbreuk. (De effectieve voltijdse wekelijkse arbeidstijd blijft 38 uur/week).

Woon-werkverkeer vergoeding.

Een boeiende werkomgeving, een grote verantwoordelijkheid, een afwisselende job en toffe collega’s.

Hoe solliciteren?

Is deze functie echt iets voor jou?

Dien je kandidatuur in aan de hand van een brief, met de motivatie waarom je jezelf kandidaat wil stellen voor deze functie, alsook je CV en het bijhorende competentieschema dat je ook vindt op de site van VDAB en 11.be.

Je kandidatuur wordt verwacht ten laatste op donderdag 16 mei per mail op volgend adres: sollicitatie@deruimtevaart.be met duidelijke vermelding “Begeleider sociaal restaurant”.

De sollicitaties zullen plaatsvinden op vrijdag 24 mei op de RuimteVaart, Valkerijgang 26, 3000 Leuven.

Laatste nieuwsberichten

De RuimteVaart vzw zoekt speel-vrijwilliger bij gezinsactiviteiten in zomervakantie

25 april 2024 | Klara

Gezinswerking WIJLAND is een deelwerking van de RuimteVaart, waar kinderen, ouders en begeleiders samen spelen en groeien. Tijdens gezinsactiviteiten komen ouders en kinderen samen om even de zorgen aan de kapstok te hangen en een fijne tijd te beleven.

WIJLAND is om zoek naar speelvrijwilligers voor de zomervakantie.

Gezocht: vrijwilliger-chauffeur / bijrijder!

19 maart 2024 | Kristof

Geen restaurant zonder maaltijden en geen maaltijden zonder voeding! Heb je een rijbewijs? Lukt het om bakken voedingsmiddelen in en uit de wagen tillen? Zin om een essentiële schakel te worden in ons restaurant team? Laat het weten!

Beelden van het leed van kinderen doen mijn moederhart bloeden

08 maart 2024 | Sien en Klara

Gezinswerking Wijland en Inloopteam De Mobil luisterden naar de signalen van gezinnen, brachten geïnteresseerden samen en organiseerden een actie voor de slachtoffers van het conflict in Gaza.