Ga verder naar de inhoud

Begeleider (V/X/M) gezocht voor ons sociaal restaurant ! (80%)

19 januari 2024, door Freya en Liliane

Waarom solliciteren?

Restaurant medewerker Liliane legt uit waarom je een job als restaurant begeleider bij De RuimteVaart best niet aan je laat voorbijgaan:

Het is een gezellige plek, met veel fijne collega's die een goed team vormen met mensen van overal en gerechten met smaken van overal. Er wordt veel plezier gemaakt, maar ook hard gewerkt. Hou je van een afwisselende job en kan je niet goed 'op je lui gat zitten'? Dan is dit iets voor jou!

Restaurant team

Functie

De ‘begeleider sociaal restaurant’ is verantwoordelijk voor de deelwerking ‘voeding en ontmoeting’, samen met een collega-begeleider. Dagelijks stuurt de begeleider een divers team van 10 medewerkers (vrijwillige en betaalde krachten) aan om een warme lunch te voorzien voor gemiddeld 70 personen.

De ‘begeleider sociaal restaurant’ staat in voor een vlotte dagelijkse werking van het restaurant en voor de werving, participatieve aansturing, ondersteuning en functioneringsopvolging van de medewerkers.

De ‘begeleider sociaal restaurant’ vormt ook de schakel tussen onthaal, vragen van bezoekers en het verdere begeleidersteam.

Hieronder volgen de hoofdtaken van het werk, zonder dat dit een volledige opsomming is:

- Een diverse groep medewerkers (betaalde en vrijwillige krachten) met maatschappelijk kwetsbaar profiel aansturen. Dit omvat selectie, functioneringsopvolging en ondersteuning in het bredere kader van onze integrale armoedewerking.

- De dagelijkse organisatie van het sociaal restaurant in goede banen leiden. Dit omvat de participatieve taakverdeling en aansturing van het team, alsook de verantwoordelijkheid over bestellingen, voorraadbeheer, voedselveiligheid, onderhoud en klantentevredenheid.

- Begeleiding van taalvloer-vrijwilligers: taalkansen ondersteunen op de werkvloer voor vrijwilligers die nieuw in België zijn (naast Nederlandse les bij Ligo/andere organisaties).

- Een warm onthaal verzekeren voor de bezoekers van ons sociaal restaurant. Dit omvat het bewaken van een warme sfeer in het restaurant, aanspreekbaar zijn voor bezoekers en contact met begeleiders uit andere deelwerkingen bij vragen of ideeën die verder gaan dan het restaurant gebeuren.

- Actief deel uitmaken van het begeleidersteam van De RuimteVaart. Dit omvat mee de strategie van De RuimteVaart vormgeven en uitdragen, actieve deelname aan overleg en organisatie-brede initiatieven.

Oktober 2022

Wie wij zoeken?

Profiel
Persoonlijke en professionele houding

De ‘begeleider sociaal restaurant’:

- kan samenwerken met een diverse groep mensen vanuit een basishouding van respect en gelijkwaardigheid. De begeleider heeft voeling met mensen in het algemeen en met het leven van mensen in armoede,

- werkt participatief, maar is ook sterk in leiding geven in de context van een werkvloer,

- heeft een zoekende houding en is bereid te reflecteren over de eigen begeleidershouding,

- kan zelfstandig werken en tegelijk sterk samenwerken in team,

- is sterk in planning.

Competenties

De ‘begeleider sociaal restaurant’:

- is een sterke begeleider op de werkvloer en beschikt over kaders en feeling voor het procesmatig en participatief werken met een diverse groep kwetsbare werknemers. De begeleider heeft oog voor ideeën, goesting en passies van medewerkers en weet deze te integreren in het dagelijkse gebeuren waar mogelijk. Ook eigen passies kunnen inspirerend zijn.

- kan een vertrouwensband aangaan en verdiepen en zorgt voor een houvast. De begeleider beschikt hiertoe over kennis en kaders op vlak van groepswerking, armoede en diversiteit.

- heeft kaders voor functioneringsopvolging van medewerkers in het team.

- kan een bewuste afweging maken tussen het taakgerichte en procesgerichte werk, het individuele en groepsmatig werken. De begeleider is hierin expliciet een teamwerker en kan keuzes motiveren en samen afwegen met de collega’s en de coördinator.

- heeft feeling voor koken en gezonde voeding en kan een ploeg begeleiden bij het koken voor een grote bezoekersgroep.

- is stressbestendig onder andere tijdens een drukke middagshift.

Formele vereisten
Bachelor diploma in pedagogische of psychologische richting, sociaal werk of aantoonbare ervaring in het begeleiden van kwetsbare groepen.

Wat wij bieden?

Een deeltijds contract (80%) van onbepaalde duur met indiensttreding in april '24.

Verloning volgens PC 329 max niveau B1C van de sociaal-culturele sector. Maximum overname van 10 jaar anciënniteit, o.b.v. relevante ervaring.

Systeem van collectieve arbeidsduurvermindering waarbij de arbeidsduur vermindert van 38 uur/week naar 36 uur/week, met behoud van loon. De arbeidsduurvermindering wordt toegekend door middel van 12 arbeidsduurverminderingsdagen (adv-dagen) op jaarbasis volgens de tewerkstellingsbreuk. (De effectieve voltijdse wekelijkse arbeidstijd blijft 38 uur/week).

Woon-werkverkeer vergoeding.

Een boeiende werkomgeving, een grote verantwoordelijkheid, een afwisselende job en toffe collega’s.

Hoe solliciteren?

Is deze functie echt iets voor jou?

Dien je kandidatuur in aan de hand van een brief, met de motivatie waarom je jezelf kandidaat wil stellen voor deze functie, alsook je CV en het bijhorende competentieschema dat je hieronder vindt.

Je kandidatuur wordt verwacht ten laatste op zondag 18 februari per mail op volgend adres: sollicitatie@deruimtevaart.be met duidelijke vermelding “Begeleider sociaal restaurant”.

De sollicitaties zullen plaatsvinden op maandag 26 februari op de RuimteVaart, Valkerijgang 26, 3000 Leuven.

Laatste nieuwsberichten

Klus-vrijwilliger gezocht!

15 februari 2024 | Sanne

Sterk in klussen? Zin om je handen uit de mouwen te steken? Wie weet ben jij wie we zoeken!

Geslaagde try-out spel klimaatvriendelijk leven in De Grasmus

13 juni 2023 | Sanne

Team duurzaam wonen ontwikkelt een vormingsspel klimaatvriendelijk leven voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Vorige maand probeerden ze een demo-versie alvast uit bij de enthousiaste leerlingen van De Grasmus!

Hoog tijd voor hervorming. Naar een sociaal rechtvaardig energietarief!

02 juni 2023 | Stijn

Vanaf 1 juli 2023 wordt het uitgebreid sociaal tarief voor energie afgeschaft. 500.000 huishoudens verliezen hun recht op sociaal tarief. Uit berekeningen van VRT NWS blijkt dat de factuur van deze mensen in één klap tot 85 procent duurder kan worden.