Ligt jouw passie in de kunst? Heb je zin om te experimenteren, te onderzoeken of om eens iets anders te doen?

De kunstprojecten van het sociaal-artistiek atelier zijn verrassend en verwarrend. Kunst nodigt je uit tot anders denken en verbreedt je wereldbeeld. Kunst is ook een fijne manier om solidariteit te scheppen en zelfvertrouwen te verwerven. Je bent bij de RuimteVaart van harte welkom als je iets wilt uitproberen rond theater of beeldende kunst.

Enkele voorbeeldjes van kunstprojecten:


‘editie, take a line for a walk’-tekenboek

Kinderen werden uitgenodigd om de grenzen van hun vertrouwde manier van tekenen te verkennen. Wat kon je aan het ‘hartje’ dat meisjes zo graag tekenen zo allemaal toevoegen? Of aan de dinosaurussen van de jongens? Hoe kon je uit deze basisfiguren iets nieuws en iets heel anders laten ontstaan? Hieruit ontstond een tekenboek.


‘in situ’

Samen met jongeren en volwassenen werden de mogelijkheden onderzocht om een installatie te maken. Er werd gespeeld en geëxperimenteerd met kunsthistorische en artistieke begrippen o.l.v. de kunstenaar Johan Gelper. De typische rekwisieten van de vereniging (stoelen, schragen, tafelpoten, doeken…) werden ingezet om een installatie te maken.

Samen met de kunstenares Zehra Karademir werden de voorwerpen vervangen door lijnen (stokken, rietjes, waterpassen, prei…) waardoor lijnen ontstonden die dan horizontaal, vertikaal en rechtopstaand in een ritmisch spel konden gelegd en verlegd worden. Met de witte stokken gingen de deelnemers wandelen in de buurt, afgewisseld met witte stoelen. Zo ontstond de performance ‘take a line for a walk’ waarbij de buurtbewoners uitgenodigd werden om te participeren.


Contactgegevens