Ga verder naar de inhoud

Steun ons via Leuven Altijd Warmer en bouw mee aan ons verhaal

13 november 2020, door Kim

Het jaareinde nadert. En wat een jaar was het! Maar samen maken we het ietsje warmer...

Samen Altijd Warmer wil invulling geven aan het werven van fondsen voor verschillende sociale organisaties in en rond Leuven. Daarmee wordt er verder gebouwd op de Warmste Week, die een nieuwe weg is ingeslagen.

Wil je lekkere zelfgebakken koekjes verkopen, een quiz organiseren, mondmaskers maken…? Steun ons door middel van een leuke actie. Of doe eenvoudigweg een gift. Dit betekent heel veel voor ons.

De actieperiode van SAW loopt van 6 december 2020 tot 6 januari 2021

Samen maken we het verschil!

SAW2

Laatste nieuwsberichten

De curatoren - of hoe burgers meewerken aan de programmatie van 30CC

14 juli 2022 | Freya

Drie jaar geleden vatte De RuimteVaart samen met de Buurtcentra Leuven en Buurtwerk 't Lampeke het curatoren project aan ism 30CC en Cera. Bedoeling: mensen van de Leuvense basiswerkingen betrekken bij het opstellen van de culturele agenda in Leuven. Ambitieus! Vier RuimteVaarders waren heel nauw betrokken. Doorheen corona.

Recht op wonen: meer dan een dak boven je hoofd?

18 februari 2022 | Freya, Birgit, Katrien

Woonkosten swingen de pan uit. Al helemaal voor wie het financieel niet breed heeft. Opties zijn: hopen op een sociale huurwoning, maandelijks worstelen om rond te komen, toch verhuizen naar een goedkopere plek, … Welke keuzevrijheid rest er mensen die in armoede leven nog bij het vinden van een woonst?

De RuimteVaart heeft financiële steun van bedrijven en burgers nodig.

09 december 2021 | Freya

Berichtgeving rond Poverello stelt dat deze organisatie over heel grote reserves beschikt maar dat deze niet naar armenzorg zouden gaan. Als armoedevereniging lezen we dit met verbijstering. Zelf moeten we jaarlijks op zoek naar minstens 35.000€ om het basisaanbod naar mensen in armoede rond te krijgen.