Ga verder naar de inhoud

Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar! Energiesnoeiers van de RuimteVaart steunen de campagne van Welzijnszorg.

23 november 2020, door Anna

De campagne van Welzijnszorg gaat dit jaar over het thema wonen. Voor 1 op 5 gezinnen in Brussel en in Vlaanderen is wonen onbetaalbaar… Dat is voor ons onaanvaardbaar!

In de grondwet lezen we onder artikel 23 dat iedereen recht heeft op een kwaliteitsvolle en betaalbare woning. Echter dit is nog geen realiteit. Ook onze Energiesnoeiers zien dagdagelijks dat het recht op wonen voor veel mensen niet voldaan is. Zo komen we geregeld in woningen waar mensen dagenlang geen verwarming hebben, dat er zich gezondheidsproblemen in de woning bevinden (zoals vocht) of dat bewoners stress hebben om met hun verhuurder in gesprek te gaan over bepaalde gebreken, uit angst om hun woning te verliezen.

Welzijnszorg maakte een prachtige campagnefilm die heel wat getuigenissen van personen in armoede en armoedeorganisaties brengt. Het drukt ons nog eens met de neus op de feiten. De strijd voor het recht op wonen voor iédereen is nog lang niet gevoerd… Wij blijven alleszins mee vechten!

Ook onze Energiesnoeiers vertellen in de film over hun ervaringen. Benieuwd? Neem zeker de tijd om de film te bekijken!

Helaas te weinig tijd om de heel rapportage te bekijken?

De Energiesnoeiers van de RuimteVaart getuigen op volgende minuten in de film: 4:28min, 6:59min en 7:40min.

Onbetaalbaar welzijnszorg

Laatste nieuwsberichten

De RuimteVaart vzw zoekt speel-vrijwilliger bij gezinsactiviteiten in zomervakantie

25 april 2024 | Klara

Gezinswerking WIJLAND is een deelwerking van de RuimteVaart, waar kinderen, ouders en begeleiders samen spelen en groeien. Tijdens gezinsactiviteiten komen ouders en kinderen samen om even de zorgen aan de kapstok te hangen en een fijne tijd te beleven.

WIJLAND is om zoek naar speelvrijwilligers voor de zomervakantie.

2 begeleiders (V/X/M) gezocht voor ons sociaal restaurant ! (60% onbepaalde duur en 80% functie tot eind 2025, mogelijk verlengbaar)

15 april 2024 | Freya en Liliane

Na 14 jaar gaat restaurant begeleider Ria met pensioen. Begeleider Toon gaat terug dichter bij huis aan de slag. Dus zoeken begeleider Kristof en ons team twee fijne nieuwe collega's om dit top-team verder te zetten!

Gezocht: vrijwilliger-chauffeur / bijrijder!

19 maart 2024 | Kristof

Geen restaurant zonder maaltijden en geen maaltijden zonder voeding! Heb je een rijbewijs? Lukt het om bakken voedingsmiddelen in en uit de wagen tillen? Zin om een essentiële schakel te worden in ons restaurant team? Laat het weten!