Ga verder naar de inhoud

De Lancering - podcast van de RuimteVaart

14 december 2020, door Freya

Wat leeft er bij de bezoekers en medewerkers van de RuimteVaart? Je hoort het in de Lancering, onze gloednieuwe RuimteVaart podcast.

Een podcast van de RuimteVaart... Het idee leefde al een jaar geleden. Lang voor corona een courant gekend begrip werd dat ons alleen in zijn greep houdt.

Laten horen wat er leeft bij wie er op de RuimteVaart over de vloer komt, daar wilden een aantal medewerkers werk van maken.

Een jaar geleden startte ons traject met een vorming 'podcast maken' door Urban Woorden.

Een eerste proefopname deden we zelfs welgeteld tien dagen voor de eerste corona-lockdown in maart 2020. We hadden even wat andere prioriteiten. Maar nu is hij er: de eerste podcast episode.

Thema's werden opgelijst. Bovenaan prijkte het thema 'Stilte'. Bezoeker Luc, stagiaire Merel en begeleider Kim gaan in gesprek met Bjorn, podcast maestro van dienst.

Wordt hoe dan ook vervolgd: hou onze website in de gaten!

Podcast micro

Laatste nieuwsberichten

Geslaagde try-out spel klimaatvriendelijk leven in De Grasmus

13 juni 2023 | Sanne

Team duurzaam wonen ontwikkelt een vormingsspel klimaatvriendelijk leven voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Vorige maand probeerden ze een demo-versie alvast uit bij de enthousiaste leerlingen van De Grasmus!

Hoog tijd voor hervorming. Naar een sociaal rechtvaardig energietarief!

02 juni 2023 | Stijn

Vanaf 1 juli 2023 wordt het uitgebreid sociaal tarief voor energie afgeschaft. 500.000 huishoudens verliezen hun recht op sociaal tarief. Uit berekeningen van VRT NWS blijkt dat de factuur van deze mensen in één klap tot 85 procent duurder kan worden.

Uw energiefactuur - een koude douche

17 februari 2023 | Stijn, Henri - energiesnoeiers De RuimteVaart

Nieuwsflash 6/2/2023:
“De federale regering bereikt een akkoord over de hervorming van de energiefactuur.”

Vol nieuwsgierigheid volgen de energiesnoeiers van armoedevereniging De RuimteVaart de berichten op. Elke dag gaan ze op huisbezoek bij mensen voor wie het betalen van de energiefactuur – naast heel wat andere zorgen – een permanente uitdaging vormt. Hervormingen in de energiefactuur hebben een grote impact op veel van hun dagelijkse klanten. Zoveel is zeker.