‘Wijland’ is de naam van de gezinswerking binnen de RuimteVaart waar kinderen, ouders en begeleiders een veilige en duurzame plek creëren om samen te spelen en te groeien. 

Soms heb je als ouder zoveel zorgen en problemen dat het moeilijk is om aandacht op te brengen voor je kind(eren). Misschien ben je onzeker over hoe je samen met je kind kan spelen? zit je met heel wat vragen over opvoeding? De gezinswerking ‘Wijland’ ontvangt je met open armen.

Samen spelen met je kind, samen ontdekken en plezier maken. Het maakt dat je even je zorgen aan de kant kunt zetten en gedurende een paar uur samen kunt genieten van de tijd met elkaar. Hier ontmoet je ook andere ouders met wie je je ervaringen kunt delen.

Tijdens de openingsuren van maandag tot donderdag vind je de medewerkers van Wijland op de RuimteVaart. Er zijn activiteiten voor gezinnen op woensdagnamiddag van 12 tot 17 u en één keer in de maand op zaterdag. We knutselen, spelen spelletjes, moestuinieren of trekken erop uit. Tijdens de schoolvakanties zijn er speciale activiteiten. Kom gerust eens kijken en neem alvast je kinderen mee.

“Het is fijn om hier samen dingen te doen en even geen zorgen te hebben. Als alleenstaande mama weet je soms niet waar je terecht kunt met je vragen. Het is hier dat ik vertrouwen heb gekregen in het spelen samen met mijn zoontje. Eerst wist ik niet goed hoe ik dat best deed” (Rosanne, bezoekster)