Ga verder naar de inhoud

De RuimteVaart zoekt twee collega's met feeling voor koken & begeleiden!

01 december 2022, door Freya

De RuimteVaart zoekt een begeleider sociaal restaurant (M/V/X - 60% - 80%) en een taalvloer-begeleider sociaal restaurant (V/X/M - 80%-100%). De beide functies vragen ervaring met het begeleiden van mensen op een werkvloer en feeling voor het werken met een diverse groep mensen.

De begeleider sociaal restaurant is vertrouwd met zowel groepsdynamiek als met individuele groeitrajecten van medewerkers. De taalvloer begeleider heeft een boon voor het stimuleren van spreekdurf bij nieuwkomers.

Begeleider sociaal restaurant (X,V,M - 60% tot 80%)

De begeleider sociaal restaurant is verantwoordelijk voor de deelwerking 'voeding en ontmoeting' samen met een collega-begeleider. Dagelijks stuurt deze een divers team aan van 10 medewerkers (vrijwillige en betaalde krachten) om een warme lunch te voorzien voor gemiddeld 70 personen.

De begeleider staat in voor een vlotte dagelijkse werking van het restaurant, voor de werving, participatieve aansturing, ondersteuning en functioneringsopvolging van de medewerkers.

RV SUB LOGO CON 08

Taalvloer-begeleider sociaal restaurant (X,V,M-80%-100%)

De taalvloer - begeleider stimuleert spreekdurf van het Nederlands bij nieuwkomers tijdens hun vrijwilligerswerk bij De RuimteVaart. Deze ondersteunt vrijwilligers in groep tijdens het werk om Nederlands op de werkvloer te oefenen.

De begeleider werkt vlot samen met verschillende diensten, ondersteunt ook de begeleiding in het sociaal restaurant en coördineert ook een aanvullend activiteiten aanbod op De RuimteVaart / bij Leuvense partnerorganisaties.

RV SUB LOGO CON 07

Laatste nieuwsberichten

De curatoren - of hoe burgers meewerken aan de programmatie van 30CC

14 juli 2022 | Freya

Drie jaar geleden vatte De RuimteVaart samen met de Buurtcentra Leuven en Buurtwerk 't Lampeke het curatoren project aan ism 30CC en Cera. Bedoeling: mensen van de Leuvense basiswerkingen betrekken bij het opstellen van de culturele agenda in Leuven. Ambitieus! Vier RuimteVaarders waren heel nauw betrokken. Doorheen corona.

Recht op wonen: meer dan een dak boven je hoofd?

18 februari 2022 | Freya, Birgit, Katrien

Woonkosten swingen de pan uit. Al helemaal voor wie het financieel niet breed heeft. Opties zijn: hopen op een sociale huurwoning, maandelijks worstelen om rond te komen, toch verhuizen naar een goedkopere plek, … Welke keuzevrijheid rest er mensen die in armoede leven nog bij het vinden van een woonst?

De RuimteVaart heeft financiële steun van bedrijven en burgers nodig.

09 december 2021 | Freya

Berichtgeving rond Poverello stelt dat deze organisatie over heel grote reserves beschikt maar dat deze niet naar armenzorg zouden gaan. Als armoedevereniging lezen we dit met verbijstering. Zelf moeten we jaarlijks op zoek naar minstens 35.000€ om het basisaanbod naar mensen in armoede rond te krijgen.