Ga verder naar de inhoud

Geëngageerde bestuurders (V/M/X) gezocht voor de RuimteVaart

11 februari 2021, door

Ons bestuur zoekt versterking! Een warme oproep aan wie zijn/haar/hun expertise en netwerk mee wil inzetten voor de RuimteVaart.

De RuimteVaart is een plek aan de vaart in Leuven waar mensen actief samenwerken aan een wereld zonder armoede en uitsluiting.

Wij zoeken geëngageerde bestuurders die deel willen uitmaken van onze Raad van Bestuur.

De organisatie is opgericht in 1996 onder de naam 'Leren Ondernemen'. De gebouwen van de oude drukkerij in de Valkerijgang zijn omgetoverd tot een oase van groen. Je vindt er ruimte en een gezellige bedrijvigheid waarbij iedereen welkom is.

Omdat armoede in essentie terug te brengen is tot een gebrek aan ruimte -fysiek, mentaal, sociaal- wil de RuimteVaart in eerste plaats een plek zijn waar iedereen welkom is. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, praten en activiteiten organiseren. Armoede is zoveel meer dan een financieel probleem. Het is een kluwen van sociale uitsluiting waardoor de kloof tussen wie arm is en wie niet almaar groter wordt. Armoede uitbannen komt neer op het wegwerken van die kloof.

Samen staan we sterk

Onze strategische uitdagingen voor de komende jaren?

  • Innovatieve antwoorden bieden op vraagstukken uit het stedelijke, Vlaamse en federale armoedebeleid
  • Nieuwe participatie strategieën vormgeven om onze bezoekers & medewerkers bij het bestuur van de organisatie te betrekken
  • Onze deelwerkingen Voeding & Ontmoeting, Gezinswerking en Duurzaam Wonen gezond houden met een duurzame financieringsstrategie
  • Stappen richting impact gericht denken introduceren in de organisatie

De RuimteVaart heeft stevig doorgezet in al haar deelwerkingen, de aandacht van de overheden weten vast te houden en concrete acties in het sociale gemeenschapsveld kunnen opzetten in moeilijke omstandigheden. Als Raad van Bestuur hebben we intensief gewerkt aan transparant en participatief beheer en een meerjarenplan 2021-2023.

Wie we zoeken?

We zoeken mensen met verschillende competenties, achtergrond en ervaring: mensen die Leuven kennen, met een open geest en met een visie op onze actuele maatschappelijke uitdagingen. Mensen die mee strategische lijnen willen uittekenen en nieuwe initiatieven stimuleren, overtuigend zijn en veranderingen willen realiseren, hun eigen netwerk willen inzetten om onze werking te versterken, en zich mee willen engageren vanuit onze missie, visie en waarden. Specifiek zoeken we mensen met volgende expertise:

- financieel en/of organisatiemanagement,

- armoede- en/of diversiteitsbeleid,

- externe communicatie .

Het bestuur: hoe zit dat praktisch?

  • De Raad van Bestuur komt 6 keer per jaar samen in een avondvergadering van 19u30 tot 21u30, de AV 1 maal.
  • Daarnaast organiseren we twee tot drie keer per jaar een halve dag inhoudelijke reflectie rond beleidsthema’s.
  • Soms nemen bestuurders tijdelijke taken of vertegenwoordigingen op zich.
  • Als uw profiel past bij wat we zoeken, nodigen we u uit voor een gesprek.
  • Het mandaat is onbezoldigd.

Interesse?

Neem een kijkje op https://www.deruimtevaart.be/ of

Neem contact op met Thomas Geusens via mail thomasgeusens@gmail.com of telefoon +32485430505.

Laatste nieuwsberichten

Met stille trom - Doodgaan onderaan de maatschappelijke ladder

29 januari 2021 | Freya

Vorige week overleden twee van onze mensen. Het waren er twee te veel. Het kruipt onder ons vel als basiswerkers in de nulde lijn.

De Lancering - podcast van de RuimteVaart

14 december 2020 | Freya

Wat leeft er bij de bezoekers en medewerkers van de RuimteVaart? Je hoort het in de Lancering, onze gloednieuwe RuimteVaart podcast.

Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar! Energiesnoeiers van de RuimteVaart steunen de campagne van Welzijnszorg.

23 november 2020 | Anna

De campagne van Welzijnszorg gaat dit jaar over het thema wonen. Voor 1 op 5 gezinnen in Brussel en in Vlaanderen is wonen onbetaalbaar… Dat is voor ons onaanvaardbaar!