Vogels spotten, plantjes oogsten, vogelverschrikkers maken en taart eten: een woensdagnamiddag in de buurtmoestuin

Vorige woensdag weer een leuke Wijland-activiteit bij de RuimteVaart. Plaats van afspraak: de buurtmoestuin. Een ideale namiddag voor ouder en kind!

12 juni 2017, door Michelle

Woensdagnamiddag op de RuimteVaart: Wijland-tijd voor de gezinnen! Vorige week gingen ze samen naar de buurtmoestuin in het Kathelijnepark. De vorige keer maakten ze samen een prachtig insectenhotel. Nu konden de ouders met hun kinderen kiezen tussen drie verschillende activiteiten.

Sommigen hielpen Lien in de buurtmoestuin zelf; houtsnippers verplaatsen, onkruid wieden, plantjes water geven … Als dit alles klaar was, mochten de kinderen zelf plantjes oogsten.

Daarnaast konden ze ook Sarah helpen om een Vogelverschrikker te maken, een ideaal vriendje voor de tuin. Waarop één van de kinderen reageerde: ‘We gaan hem echt heel kwaad maken’.

Bij Joachim konden de kinderen flesjes vullen met eten voor de vogels. Deze werden dan natuurlijk iets verder van de tuin geplaatst, zodat de vogelverschrikker goed zijn werk kon doen.

Verder nog tijd en ruimte om de tuin te versieren, te krijten en vogels te spotten.

De tuin-namiddag werd afgesloten met een lekkere taart, aangezien één van de kinderen 7 jaar was geworden. En bij aankomst op de RuimteVaart stond het restaurantteam nog klaar met overheerlijke chocopudding...