Federale Prijs Armoedebestrijding nomineert de RuimteVaart. Geef uw stem aan de gezinnen van de Mobil & RuimteVaart!

De RuimteVaart & de Mobil bieden gezinnen in armoede kansen om samen te spelen, te ontdekken & te groeien. Hiervoor werden we genomineerd door de Federale Prijs Armoedebestrijding. Stem op ons & steun gezinsuitstappen voor wie dit niet zo evident is!

22 mei 2018, door Freya

De Federale Prijs Armoedebestrijding bestaat 10 jaar. Uit alle 80 eerder genomineerden en laureaten van de prijs werd De RuimteVaart samen met 8 andere organisaties genomineerd voor deze speciale editie van de prijs. Per gewest komt één winnaar uit de bus.

De nominatie voor de Federale Prijs Armoedebestrijding is een erkenning van het parcours dat onze organisatie de laatste 8 jaar aflegde. We zochten samen naar manieren om ruimte te maken voor de relatie ouder-kind als armoede het gezinsleven bezwaart. Zo stond de RuimteVaart mee aan de wieg van het Leuvens Inloopteam de Mobil, waar ruimte wordt geboden aan maatschappelijk kwetsbare gezinnen met baby's en peuters. Voor de gezinnen met kinderen op basisschoolleeftijd richtten we 2 jaar geleden Wijland op. Zo zorgen we voor een gezinsgericht aanbod in Leuven voor kwetsbare gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Want als je leven bezwaard is door armoede, is het helemaal niet evident om met het gezin samen te lachen, te spelen, te praten en te genieten.

We vertrekken telkens vanuit de noden van ons doelpubliek om samen een antwoord uit te werken. We blijven ook investeren in krachtgerichte participatie en eigenaarschap van de gezinnen in de eigen werkingen zoals Wijland en de Mobil. Elke dag opnieuw wordt een werking VAN en VOOR gezinnen in armoede gemaakt.

Armoede betekent ook dat er geen geld is voor gezinsuitstappen. En met een hoofd vol zorgen is het moeilijk om zorgeloos met je kinderen te spelen. Deze prijs zou het mee mogelijk maken om met onze gezinnen regelmatig op uitstap te gaan. Stem via de link, omdat samen fijne gezinstijd doorbrengen niet voor iedereen vanzelfsprekend is!

http://www.prijs2018.be/

Bedankt alvast voor jouw stem! U kan éénmaal stemmen per emailadres en dit tot en met 1 juni middernacht. Bedankt om ook uw kennissen en vrienden warm te maken voor ons initiatief!