Nieuws van De Ruimtevaart

Aan alle RuimteVaart-vrijwilligers: merci! Maar wat betekent vrijwilliger zijn bij de RuimteVaart?

Week van de vrijwilliger. Meer dan reden voor een welgemeende dankjewel aan de hele diverse groep mensen die vrijwillig hun handen uit de mouwen steken bij de RuimteVaart. Een goed moment om het met hen over 'vrijwilliger zijn' te hebben!

6 maart 2018
Jan Vermeir - Freya

De RuimteVaart opent mee de nieuwe Sociale Kruidenier in HAL 5, Kessel-Lo. Openingsfeest nu zondag 10 september.

Ruim 7 jaar geleden startten we met een aanbod van gezonde voeding voor mensen in armoede. Intussen werd hard aan de groei van sociale kruidenier in Leuven gewerkt. Nu zondag openen we mee een nieuwe vestiging in HAL5. Kom ook kijken en steun ons!

4 september 2017
Freya

Moo Laforce: “Maak de mensen hun geest vrij met kunst en cultuur”

Wie kent Moo niet? En toch ... Het verhaal van deze oud-studente Lichamelijke Opvoeding die ‘on-gewoon’ verder keek dan armoede, en er iets aan durfde te doen.

10 augustus 2017
Jan Vermeir

Vogels spotten, plantjes oogsten, vogelverschrikkers maken en taart eten: een woensdagnamiddag in de buurtmoestuin

Vorige woensdag weer een leuke Wijland-activiteit bij de RuimteVaart. Plaats van afspraak: de buurtmoestuin. Een ideale namiddag voor ouder en kind!

12 juni 2017
Michelle

Couscous à la Fatima

Op vraag van een bezoeker hebben Fatima en haar collega’s vanmiddag haar lekkere couscous met kip klaargemaakt in het restaurant. Op ons suggestieblad kunnen bezoekers een gerecht aanvragen dat ze lekker vinden. Vandaag was het Fatima's gerecht!

2 juni 2017
Michelle

Opening van het sluispark op 30 april. Creativiteit, cultuur en ontspanning waren verzekerd!

Zondag 30 april vond de opening van het Sluispark plaats. De RuimteVaart verzorgde hierbij verschillende activiteiten. Zowel de gezinswerking, het sociaal artistiek atelier als de medewerkers van de buurmoestuin zorgden voor een actief aanbod.

8 mei 2017
Michelle

Capoeira op Wijland. Een namiddag vol dans, acrobatie en muziek. Voor jong en oud!

Capoeira op het programma bij de gezinswerking. Ideaal om kinderen en ouders ook tijdens de paasvakantie samen te laten spelen. Instructeur Golfinho leerde hen de kneepjes van het vak. Een namiddag vol dans, acrobatie. Doe je volgende keer ook mee?

25 april 2017
Michelle

"Kunst is buiten de lijntjes kleuren".

Het sociaal artistiek atelier van de RuimteVaart tenmidde van hun project ‘vaartvaastparada ’. Deze week gingen ook onze bezoekers en medewerkers aan de slag met de ridderfiguren van Vaast Colson, een Antwerps kunstenaar.

21 april 2017
Michelle

Christine Dupont, vrijwilliger en bestuurslid bij de RuimteVaart: "Ik ben een serieuze he".

"De RuimteVaart is een toffe ploeg, en verzet grenzen” ... Christine is lid van de Raad van Bestuur én vrijwilliger, maar wat is haar verhaal?

7 april 2017
Jan Vermeir

L'étude (nu slaat de chaos toe) of hoe RuimteVaart-vrouwen Jessa Wildemeersch, Sofie Palmers & Sien Eggers inspireerden

Voor actrices Jessa Wildemeersch, Sofie Palmers en Sien Eggers gaat morgen de première door van L'étude (nu slaat de chaos toe). Een studie over man-vrouwrollen vooraf bracht hen bij vrouwen van de RuimteVaart voor een inspirerend gesprek.

16 maart 2017
Freya

Restaurantvrijwilliger Bruno maakt zijn droom waar. 4 maanden in Peru. Machu Picchu here he comes!

De RuimteVaart is trots op onze keukenpiet Bruno! Hij droomde ervan om in Peru te reizen en de Machu Picchu te ervaren. Welnu. Hij reist op dit moment in Peru. Chapeau! Een verhaal dat we graag delen, zeker in de week van de vrijwilliger.

10 maart 2017
Jan Vermeir, Cathelijne & Freya

De vroege lente doet groene vingers kriebelen: ook in de buurtmoestuin van het Kathelijnepark.

Vorig jaar toverden een enthousiaste groep buurtbewoners, samen met jongerenorganisatie Arktos en de RuimteVaart het Kathelijnepark om tot een gezellige buurtmoestuin. Voel jij het ook kriebelen? Kom en doe mee!

16 februari 2017
Freya

Soroptimist Leuven steunt ons sociaal restaurant opnieuw voor een periode van 5 jaar!

Soroptimist Leuven besloot ons sociaal restaurant opnieuw voor een periode van 5 jaar financieel te ondersteunen. Een prachtig voorgezet engagement!

19 januari 2017
Freya

De RuimteVaart & BW Pastya: winnaar van de eerste Megafoon van Oikonde Leuven vzw!

Ruimte maken voor mensen over sectorgrenzen van armoede en geestelijke gezondheid heen. Daarvoor ontving de RuimteVaart met BW Pastya 'De Megafoon': een onderscheiding om op bijzondere wijze bij te dragen aan een meer zorgzame samenleving.

13 januari 2017
Freya

Maak een vuist tegen armoede en bestel een solidair winkelpakket

Steun de winkelpunten van CVBAso Sociale Kruidenier Vlaams-Brabant en bestel een solidair winkelpakket! Hoe meer pakketten besteld worden, hoe meer we duurdere winkelproducten betaalbaar kunnen aanbieden aan onze klanten.

10 januari 2017
Freya

Warmste weektijd ook bij de RuimteVaart en onze vrienden

Gisteren gezelligheid troef in de RuimteVaart met Sweets, bubbles & Music in de RuimteVaart. Genieten geblazen voor't goeie doel! Na Bridge for Life, was er ook het Geefplein/Repair Café en deze week nog koffie drinken geblazen in Noordoever.

19 december 2016
Freya

Zondag 18 december : Sweets, bubbles & music in de RuimteVaart!

De Warmste Week komt er aan. De RuimteVaart doet ook mee. Jij ook? Kom en steun ons op 18 december van 14u tot 18u. Een dessertenbuffet, cavabar en live muziek van Pilod en de Arkonauten bieden voor elk wat wils!

5 december 2016
Freya

Het LEA atelier van de RuimteVaart bezig zien in Liaison Publiek? Het kan: van 9 tot 14 december in Opek!

Voor de tweede keer op rij neemt het atelier LEA van de RuimteVaart deel aan het Leuvense sociaal-artistiek festival 'Liaison Publiek'. Kunstenaar Fred Bervoets wist hen te inspireren. Laat u verrassen door het beeldende resultaat!

29 november 2016
Freya

Carrefour Korbeek-Lo steunt ons sociaal restaurant: Jij ook?

Wil je mee zorgen voor nieuwe inrichting & keukenmateriaal in ons restaurant? Doe mee aan de solidariteitsklik van Carrefour!

17 november 2016
Freya